Marinēts siers

16:51

Nenogatavinātais siers ir universāls. Tam nav izteiktas garšas, tas ir maigs. Tas papildina ēdienu, izceļ savu kaimiņu garšu, bet nedominē. Vispazīstamākais piemērs ir tomāti ar mocarellas sieru. Bet ja nenogatavināto sieru iemarinē, tas no otrā plāna lomas atveidotāju kļūs par galveno varoni!





Vajadzēs:

200 g nenogatavinātais siers (man bija Latgales siers, var ņemt arī Mālpils sieru vai mocarellu)
1 neliela paprika
1 ķiploka daiviņa
1 tējk. dažādi pipari (piemēram, baltie, melnie, zaļie un sarkanie)
1 graudiņš smaržīgie pipari
olīveļļa (man bija ar bazilika garšu)
etiķis (es izmatoju ķiršu etiķi)


Pagatavošana:



Sieru sagriež kubiciņos 1 x 1 cm. Ķiplokus smalki sakapā.


Visus piparus saspiež piestā. Nevajag smalcināt putekļos, lai jūt pipara asumiņu.


Paprikai noņem ādiņu. To var izdarīt vai nu izcepot papriku cepeškrāsnī (tas prasa laiku), vai nu arī apdedzinot papriku uz plīts uguns (apdedzināta ādiņa kļūst melna, to nokasi ar nazi). Papriku arī sagriež kubikos.


Sieru, ķiplokus, papriku un piparus savieno bļodā. Pēc garšas pievieno eļļu un etiķi. Man šoreiz aizgāja apmēram 2 ēdamkarotes katra. Vēlāk paprika arī deva sulu un no šiem šķidrumiem sanāca marināde. Atstāj sieru marinēties pāris stundas. Sanāca lieliska uzkoda pie vīna vai arī pildījums zaļajiem salātiem. Labu apetīti!

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri