Vecrīgas

09:55

Man ļoti garšo biezpiena saldumi. Droši vien tāpēc, ka zemapziņā ir pārliecība, ka tie ir ne tikai garšīgi, bet arī veselīgi. Par veselīgumu var jau laikam pastrīdēties, bet garšīgi gan tie ir. Pēdējais biezpiena kārums, kas tapa manā virtuvē, ir kūciņas "Vecrīgas", visiem pazīstamas un bezgala garšīgas.




Vajadzēs:

100 g sviests
250 ml ūdens
šķipsniņa sāls
200 g milti
4 olas
200 g saldais krējums
300 g biezpiens
vaniļas cukurs
pūdercukurs


Pagatavošana:


Sākumā pagatavosim plaucēto mīklu. Kaut arī liekas, ka tās pagatavošana ir briesmīgi sarežģīta, tā nebūt nav. Vajag tikai ievērot recepti un viss izdosies. Sākumā uzvāri ūdeni ar sviestu un šķipsniņu sāls.


Kad ūdens uzvārīsies, ieber tajā miltus.


Maisi mīklu kārtīgi un tik ilgi, kamēr izveidosies mīklas pikucis. Izslēdz uguni.


3 olas sakuļ ar dakšu. Ceturto atstāj, to pievienosi pēdējā kārtā. Atkarībā no olu izmēra mīkla var paņemt visas olas, bet varbūt tikai 3,5, bet ja olas mazas, tad visas 5. Kad mīkla nedaudz atdzesēs, iemaisi tajā vairākos piegājienos olas. Mīklai jābūt viendabīgai, ne par šķidru, ne par biezu. Gatavu mīklu ņem ar karoti un liec uz cepampapīra (es izmantoju konditoru maisu). Cep cepeškrāsni 200 grādos 30 minūtes. CEPEŠKRĀSNI ATVĒRT NEDRĪKST!!! Citādi viss darbs aizies zudumā. Ja kūciņas cep iepriekšējā dienā, tad ieliec atdzisušās kūciņas uz nakti maisiņā un aizsēj to.


Krēma pagatavošanai saputo saldo krējumu ar vaniļas cukuru un pūdercukuru. Cukura daudzumu regulē pati. Biezpienu izberz caur sietiņu un savieno ar putukrējumu. Krēms ir gatavs.

Kūciņas iegriež sānos un iepildi krēmu. Ja vēlies, apber tās ar pūdercukuru. Labu apetīti!

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri