Griķu zupa

23:36

Zupas ir māmiņu glābiņš- izvāri veselu katlu, ģimene var to ēst veselu dienu un Tu esi brīva. Zupas, kā apgalvo daži speciālisti, ir veselīgas. Zupas ir arī garšīgas. Piedāvāju Tev pagatavot ātru, veselīgu un garšīgu griķu zupu ar dārzeņiem.




Vajadzēs:

2 vistu stilbiņi
1/2 tase griķi
1 burkāns
1 sīpols
1 kartupelis
3 seleriju kāti
200 g sēnes (ja zupu ēdīs mazi bērni, tad sēnes neliec)
sāls
pipari
eļļa
pētersīļi
ķiploki


Pagatavošana:


Pagatavo vistas buljonu. Dārzeņu nomizo un sagriež vienādos kubiciņos. Dārzeņus vari ņemt kādi Tev labāk garšo. Pēdējā laikā man topā ir seleriju kāti, es tos lieku dažādos dārzeņu sautējumos, zupās un salātos. Bet zinu, ka daudziem tie negaršo, tāpēc izvēlies zupas sastāvu pēc savas garšas un ledusskapja satura.


Dārzeņus apcep eļļā. Sākumā apcep sīpolus, tad pievieno burkānus, selerijas un kartupeļus. Pēc pāris minūtēm pievieno sēnes. Ilgi cept nevajag dārzeņi tikai viegli jāapcep. Atdali gaļu no vistas stilbiņiem. Vārītā vistas āda, tauki un kauli šajā zupā nav vajadzīgi :) Sakapā pētersīļus un ķiplokus. Verdošā buljonā liec griķus. Pavāri tos 5 minūtes, tad pievieno dārzeņus un vāri līdz gatavībai. Pēdējos pievieno vistas gaļu, sāli, piparus pēc garšas un sakapātus zaļumus un ķiplokus. Labu apetīti!

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri