Ķirbju zupa

08:35

Oranža, koša, asa, neparasta. Mana vīra mīļākā zupa. Gatavs to ēst brokastīs, pusdienās un vakariņās. Es viņa priekus atbalstu, bet ne īpaši saprotu, jo ķirbis man ir so so. Jebkurā gadījumā, šo zupu ceļam galdā bieži , tiklīdz sākas ķirbju sezona.

Šī recepte nav dogma. Tu vari nelikt klāt vistas fileju, ja Tev negaršo gaļa (patiesību sakot, es to lieku zupā tikai tāpēc, ka vīrs nevar iedomāties zupu bez gaļas). Tu vari likt pienu saldā krējuma vietā, lai zupa ir diētiskāka. Tu vari nelikt sieru, ja Tev tā nav. Tu vari veidot zupu tādu, kāda tā Tev garšo vislabāk!


Vajadzēs:
500 g ķirbji
300 g burkāni
100 ml saldais krējums 10%
1 vistas fileja
100 g cietais siers (piemēram, parmezāns, „Monterigo”, „Adžugas”)
eļļa vistas cepšanai
karijs
sāls


Pagatavošana:


Ķirbi un burkānos nomizo, sagriež nelielos gabalos un ieliec katlā. Katlā ielej ūdeni tā, lai ūdens nosedz dārzeņus, un vāri līdz dārzeņi ir mīksti.


Kamēr dārzeņi vārās, vistas fileju sariež nelielos gabalos un apcep eļļā.


Gatavos dārzeņus sasmalcini ar blenderi un uzliec katliņu atpakaļ uz uguns. Ja liekas, ka zupa ir pa biezu, pielej vēl nedaudz kārsto ūdeni.


Pievieno zupai saceptu vistas fileju, saldo krējumu, sāli un kariju pēc garšas. Ar kariju gan neaizraujies, citādi sanāks pa stipru, pietiks ar pusi tējkarotes. Pēdējo pievieno sarīvēto sieru u kārtīgi samaisi zupu, lai siers izšķist. Zupa gatava. Labu apetīti!

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri