Sīpolu pīrāgs ar sinepēm un koriandra sēklām

21:16

Publicējot receptes man radās sajūta, ka es tikai cepu un cepu tikai saldas kūkas. Īstenībā, kūkas un citus saldumus var sastapt mūsu virtuvē tikai pāris reizes nedēļā. Ir manos krājumos arī kāds sāļš cepums- sīpolu pīrāgs. Tie, kas ir šo pīrāgu ēduši, to novērtēja. Īpaši labs tas ir kā vīna uzkoda. Citi, izlasot recepti vien, uzreiz novaibstās- par daudz sīpolu. Gaumes lieta, kā saka. Bet nu ja Tev garšo sīpolu zupa, ja pie putraimdesas Tu sacep prāvu daudzumu sīpolu, tad šis pīrāgs domāts tieši Tev.


Vajadzēs:

7 g sausais raugs (20 g parastais raugs)
½ tase siltais ūdens (125 ml)
1 tējk. cukurs
1 ½ tase milti
1 ola
1 ½ + 1 tējk. sāls
1 ēd. k. olīveļļa + eļļa sīpolu cepšanai
1 ēd. k. koriandra sēklas
1,4 kg sīpoli
1 tējk. maltie pipari
2 ēd. k. sinepes (forši būtu sinepes ar sinepju graudiem, bet veikalā tās grūti atrast)
100 g parmas siers (vai kāds cits cietais siers)


Pagatavošana:


Sajauc raugu un cukuru ar ūdeni un atstāj uz 10 minūtēm lai raugs sāk darboties.


No miltiem, 1 ½ tējk. sāls, olas, 1 ēd. k. eļļas un rauga iejauc mīklu. Mīlu vajag kārtīgi samīcīt lai tā kļūst elastīga. Ja mīkla pa šķidru, pievieno vēl nedaudz miltu. Atstāj mīklu rūgt siltā vietā uz kādu stundiņu.


Kamēr mīkla rūgst, sagatavosim sīpolus. Tos vajadzēs daudz- gandrīz pusotru kilogramu, bet nebaidies- tie sacepsies. Sīpolus nomizo un sagriež pus ripiņās.

Lielā pannā uzkarsē eļļu. Ja Tev nav lielas pannas, tad paņem labāk katlu, jo sīpolu būs daudz. Sākumā eļļā kādas 30 sekundes apcep koriandra sēklas. Ja Tev negaršo koriandra sēklas, vari likt garšvielas pēc savas garšas- fenheļa sēklas, romiešu ķimenes (zira jeb kumins), ķimenes. Liec pannā sagrieztus sīpolus, pievieno 1 tējk. sāls un maltos piparus.


Cep sīpolus uz vidējas uguns laiku pa laikam apmaisot apmēram stundu līdz sīpoli kļūs zeltaini brūni. Sīpoli satur dabisku cukuru, tāpēc cepti sīpoli garšo saldi.



Apmīci mīklu un izrullē to cepešpannas lielumā. Apsmērē mīklu ar sinepēm atstājot malas brīvas. Izkārto virsū ceptos sīpolus un pārkaisi ar rīvētu sieru. Liec cepties iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 190 grādos uz 30 minūtēm. Gatavu pīrāgu sagriež rombos un pasniedz to siltu. Labu apetīti!

P.S. neaizmirstam par avotiem

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri