Dzērveņu kūka kājām gaisā

23:41

Dzērveņu sezona pašā plaukumā, tāpēc jāizmanto dabas dotās veltes- jācep kūkas, jāvāra morsi, jāciena ar debesmannu, jāgatavo dzērveņu zaptes, kas ir tik labas pie cepešiem. Kad ja ne tagad? Šai kūkai nav ne ko pielikt, ne ko atņemt. Salda kūkas mīkla, dzērveņu sīrups un mutē sprakstošas dzērveņu ogas. Tēja. Balzāms. Laba grāmata.



Vajadzēs:

300 g dzērvenes
3 ēd.k. cukurs
20 g sviests
1,5 tase milti
4 ēd.k. cukurs
100 g cukurs
2 olas
1 tase kefīrs
1 tējk. vaniļas cukurs
1/4 tējk. sāls
1,5 tējk. cepampulveris
1 citrona miza


Pagatavošana:


Izvēlies kūkas formu, kas nav izjaucama, bet vesela, lai ogu sula neiztek. Formu kārtīgi iesmērē ar sviestu. Ieber formā ogas, sajauktas ar cukuru. Ja dzērvenes ir saldētas, tās nevajag iepriekš atkausēt.


Ar mikseri sakul sviestu ar cukuru un pievieno olas pa vienai. Pēc katras olas pievienošanas maisījums jākuļ vismaz 2 minūtes. Beigās pievieno vaniļas cukuru un sarīvētu citrona mizu.


Izsijā caur sietu miltus, cepampulveri un sāli.


Trīs piegājienos pievieno olu un sviesta maisījumā miltus un kefīru. Pēc katras pievienošanas reizes mīklu kārtīgi samaisi. Ielej mīklu formā uz ogām.


Liec kūku cepties cepeškrāsnī 170 grādos uz 50-55 minūtēm (es cepu pat 65 minūtes). Kad kūka izcepsies, atstāj to nedaudz atdziest formā un tad apgriež to uz šķīvja. Iesaku pasniegt to, kamēr vēl silta kopā ar vaniļas saldējuma bumbiņu. Labu apetīti!

Avots: http://www.kuking.net/my/viewtopic.php?t=45152

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri