Zivju žuljēns ar garnelēm

23:35

Nopietns nosaukums, bet ļoti vienkāršs ēdiens. Pirms kāda laika gatavoju heku krējuma mērcē ar tomātiem un papriku. Tas tik ļoti mums garšoja, ka nolēmu pagatavot to dēla vārda dienā. Svētku ēdienam jābūt svinīgam, tāpēc uztaisīju mērces tūningu- paslēpu to porciju trauciņos zem kārtainās mīklas cepures un nosaucu to par žuljēnu.


Produktu daudzums ir domāts 6 porcijām. Divus tomātus nomizo. To var darīt vai nu ar kartupeļu mizošanas nazi, vai nu aplej tomātus ar verdošu ūdeni, tad miza viegli nāks nost. Tomātus un divas paprikas sagriez gabaliņos un nedaudz apcep olīveļļā. Pēc pāris minūtēm pievieno vienu sakapātu ķiploka daiviņu un sagrieztas dilles. Dārzeņiem pievieno ~ 200 ml kafijas krējumu 10%, sāli un piparus. Zivju fileju (ņem baltu zivi- heku, mencu, tilapiju) sagriez nelielos gabaliņos un liec mērcē. Pēc pāris minūtēm izslēdz uguni.

Kārtaino mīklu atkausē. Porciju trauciņos ieliec notīrītās garneles. Es ņēmu lielas tīģergarneles, bet tas nav principiāli, var ņemt arī tos mazos "tārpiņus". Garnelēm virsū uzliec zivi ar mērci un pārklāj trauciņu ar kārtainās mīklas kvadrātu. Uzrīvē uz mīklas nedaudz siera un liec cepeškrāsnī 200 grādos uz 10 minūtēm vai arī līdz kārtainā mīkla kļūs smuki brūna.

Klāt atdzesēts baltvīns, jautra kompānija un laba mūzika. Labu apetīti!

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri