Cūkas krūtiņa pēc Eisbein motīviem

23:21

Pēdējā vakarā Minhenē mēs ilgi staigājām pa vecpilsētas ieliņām un meklējam kādu vietu, kur pasniedz tradicionālu cūkas stilbiņu. Bija sestdiena... Turpināt? Protams, visi krodziņi un restorāni bija pilnu pilni, mazais puika noguris aizmiga ratos, bet mēs turpinājām meklēt līdz beidzot atradām vienu restorānu. Stilbiņu mums, protams, pasniedza, bet uzliekot roku uz sirds jāatzīst, ka tas nebija īsti tas, ko gaidīju un biju ēdusi iepriekš. Garšīgi, bet nekas izcils. Tāpēc jau atpakaļceļā lidmašīnā kālu plānus pagatavot cūkas stilbiņus mājās. Plāni tika nedaudz koriģēti, jo cūkas stilbiņi tuvākajā R**I veikalā nebija, toties bija diezgan liesa cūkas krūtiņa. Tā nu tapa cūkas krūtiņa pēc Eisbein motīviem.



Vajadzēs:

cūkas krūtiņa, cik vēlies (man bija ~ 1 kg)
2 burkāni
2 sīpoli
3 seleriju kāti
1 sarkanā paprika
3 ķiploka daiviņas
6 ēd.k. baltvīna etiķis
1 l liellopa buljons
eļļa
sāls
1/2 tējk. melno piparu graudi
4 lauru lapas
1 anīsa zvaigznīte
1 tējk. sinepes (man bija angļu sinepes ar sinepju graudiem)


Pagatavošana:

Krūtiņai uzgriez ādiņu, lai veidojas rūtiņu raksts. Pirmām kārtām, tā ir smukāk, bet otrām kārtām tā būs vieglāk griezt un pasniegt gatavu gaļu. Gaļu viegli apcep no abām pusēm nelielā eļļas daudzumā un atliec maliņā (vislabāk izvēlies katlu, ko vēlāk varēsi likt cepeškrāsnī). Dārzeņus nomizo, sagriez nelielos 1/2 cm biezos gabalos un apcep tajā pašā katlā. Pēc pāris minūtēm dārzeņiem pievieno sāli, piparus, lauru lapas, anīsa zvaigznīti, etiķi un buljonu un atstāj uz 5 minūtēm pavārīties.


Kas attiecas uz anīsa zvaigznīti, tā ir katra gaumes lieta- likt to vai ne. Anīsam ir ļoti īpatnēja garša, tāpēc ja neesi pārliecināta, vai Tev tas garšo, labāk to izlaist. Liec gaļu atpakaļ pie dārzeņiem, uzliec katlam vāku vai foliju un liec to cepeškrāsnī 180 grādos uz 2 stundām. Pēc 1 stundas apgriez gaļu un turpini sautēt. Ja izvēlies pēc šīs receptes pagatavot cūkas stilbiņus, tad ņem vērā, ka gaļa jāsautē ilgāk- kādas 3 stundas, līdz gaļa viegli nāks nost no kauliem.

Kad gaļa būs gatava, izņem to no buljona, uzliec uz cepešpannas un atgriez cepeškrāsnī (200 grādos minūtes 10-15). Ādiņa būs smuki zeltaina un kraukšķīga. Pa to laiku nokāsi buljonu, kurā sautējās krūtiņa, un pavāri to uz vidējas uguns minūtes 10 lai šķidrums reducējas. Gatavai mērcei pievieno sinepes.

Gaļu sagriez, aplej ar mērci, klāt uzdzer alu. Tādas nu vāciskas vakariņas.


Avots: Essen und trinken

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri