Kartupeļu sacepums ar sēnēm un zaļumiem

00:08

Iedvēsma nenāca ilgi, neko negribējās gatavot. Iztikām no ledusskapja krājumiem un sarkanvīna. Šodien beidzot sapurinājos un pagatavoju. Pagatavoju ko vienkāršu, bet ļoti garšīgu. Var būt gan pamatēdiens, gan piedevas kādam nopietnākam vīriešu ēdienam (lasi, gaļai). Kartupeļu sacepums ar sēnēm un zaļumiem.



Sāku ar to, ka izvārīju 500 g kartupeļu ar visu mizu. Kartupeļus atdzesēju. Lai paātrinātu procesu, jo pa visu dienu apēdu tikai vienu šķīvi putras un ēst jau ļoti gribējās, kartupeļus apleju ar aukstu ūdeni. Nomizoju. Sagriezu 1 cm biezās šķēlēs.

Vēl no pagājušā gada man saldētavā saglabājusies viena kastīte ar saldētām gailenēm. Tās atsaldēju un liku kartupeļiem pa virsu. Nav gaileņu- nekas! Oriģinālajā receptē tiek izmantoti šampinjoni (300 g). Tie jāsagriež šķēlēs vai četrās daļās un jāpievieno kartupeļiem.


Zaļumus liku pēc savas gaumes un vadoties no ledusskapja satura. Labu buntīti pētersīļu sakapāju. Lokus sagriezu, vienu ķiploka daiviņu smalki sakapāju. Zaļumiem pievienoju 3 olas, 2 ēdamkarotes skābo krējumu, sāli un piparus. Maisījumu labi samaisīju un izliku kartupeļiem pa virsu.

Sacepumu liku cepeškrāsnī 200 grādos uz 20-25 minūtēm. Labu apetīti!

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri