Melleņu mafini

21:55

Amerikāņu klasika- melleņu mafini, ko parasti pasniedz galdā brokastīs. Atklāju šo recepti sakarā ar kārtējo pavasara saldētavas tīrīšanu. Bija saglabājusies arī viena melleņu ievārījuma burciņa, bet sakombinējot šīs divas lietas sanāca dubultgardi (jo mellenes ir gan mīklā, gan pildījumā) mafini ar citronu-cukura garoziņu. Pašai diemžēl nācies uz mafiniem vien noskatīties, bet testētāju atsauksmes bija tikai tās labākās.



Standarta 12 gabaliem vajadzēs (tā kā šī ir amerikāņu recepte, visas mērvienības dotas tasēs, tie ir apmēram 230 ml):

1 tase saldētās mellenes
1 tase + 2 ēd.k. cukurs
2,5 tases milti
2,5 tējk. cepamais pulveris
0,5 tējk. sāls
2 olas (L izmērs)
50 g sviests
50 ml augu eļļa
1 tase kefīrs/paniņas/jogurts
1,5 tējk. vaniļas ekstrakts (var aizvietot ar vaniļas cukuru)
melleņu ievārījums vai 1 tase saldētās mellenes + 1 tējk. cukura
sarīvēta 1 citrona miziņa


Pagatavošana:

Ja Tev nav melleņu ievārījuma, tad pagatavo vispirms mafinu pildījumu. Sajauc kopā mellenes ar cukuru un vāri uz vidējās uguns līdz masa noreducēsies līdz 1/4 tases apjomam. Noliec maliņā lai ievārījums nedaudz atdziest.

Mafinus gatavojam pēc parastas mafinu metodes: sausas un slapjās sastāvdaļas sajauc atsevišķi, tad ļoti ātri tās samaisa kopā un cep mafinus formiņās. Tātad, vienā bļodā sajauc miltus, sāli un cepamo pulveri. Otrā bļodā sakuļ olas ar tasi cukura (kult nevajag ilgi, tikai līdz masa kļūs gaišāka un viendabīga), pievieno izkausētu sviestu, eļļu, skābpiena produktu (kefīru, paniņas, jogurtu- kas ir mājās) un vaniļas ekstraktu. Miltos iejauc saldētās mellenes un tagad savieno miltu maisījumu ar olu-eļļas-kefīra maisījumu. Maisīt vajag ātri un neilgi, milti var palikt arī neiemaisīti pilnīgi šķidrumā.

Iepildi mīklu formiņās, ar tējkaroti uzliec katram kēksiņam virsū pildījumu, viegli to iespiežot lai cepoties neaizskrien. Virsu dāsni pārber mafinus ar cukura-citrona miziņas maisījumu un cep mafinus iepriekš uzkarsētā krāsnī 220 grādos 18-20 minūtes. Kad izņemsi mafinus no cepeškrāsns, 10 minūtes ļauj tiem atpūsties un tikai tad izņem no formiņām. Labu apetīti!


Avots: pinkparsleycatering.blogspot.com

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri