Prosas pankūkas

23:13

Šī pankūkas atceros kopš bērnības. Vasarā dzīvojām laukos un no rīta modāmies no svaigi ceptu pankūku smaržas, kas vilināja un neļāva gulēt ilgāk. Paldies vecmāmiņai par šīm atmiņām. Vairs, diemžēl, nav vecmāmiņas un lauku arī vairs nav, bet šī recepte palikusi.



Vajadzēs:

1/2 glāze prosas
2 glāzes ūdens
1/8 paciņas rauga (12,5 grami)
3 glāzes piena
2-3 ēd.k. cukura
10-12 karotes miltu
1 ola
sāls
eļļa


Pagatavošana:

Kārtīgi noskalo prosu, pārlej ar ūdeni un vāri 30-40 minūtes līdz tā kļūs mīksta. Pievieno raugu, pienu, cukuru un miltus (miltus varbūt vajadzēs pielikt vairāk, mīklai jābūt biezai). Atstāj mīklu rūgt, pāris reizes apmaisi. Pēc pāris stundām iesit mīklā olu, pieliec sāli un pāris ēdamkarotes eļļas. Ja mīkla ir par biezu, pielej nedaudz ūdens.

Kā jācep pankūkas taču nav jāraksta? Pasniedz ar mazsālītu lasi, lokiem, krējumu, 1 minūti vārītām olām, vai arī ar saldu pildījumu- biezpienu vai ievārījumu.

P.S. Ja vakarā nepaspēji izcept visas pankūkas, atstāj mīklu ledusskapī uz nakti. No rīta atstāj mīklu uz stundiņu istabas temperatūrā un turpini cept.

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri