Pupiņas ar tomātiem

23:17

Nezinu, ko daudz varu uzrakstīt par pupiņām. Veselīgas. Sātīgas. Garšīgas. Ja vēlies dažādot savu ēdienkarti, kas pavasara sākumā cieš no svaigu dārzeņu trūkuma un ir pārpildīta ar putraimiem, kartupeļiem un makaroniem, tad izmēģini šīs pupiņas. Vīram-gaļēdājam pasniedzu ar cūkgaļas ruleti, sev- ar bazilika olīveļļu. Garšīgi. Gatavošu vēl.



Vajadzēs:

200 g pupiņas (sausas)
2 sīpoli
laura lapa, buljona zaļumi
3 ķiploka daiviņas
1 seleriju kāts
400 g tomāti savā sulā (maza bundžiņa)
sāls
oregano
1 ēd.k. olīveļļa
1 tējk. vusteršīras mērce


Pagatavošana:

Iepriekšējā vakarā iemērcē pupiņas ūdenī un atstāj pa nakti. Nākošajā dienā izvāri pupiņas lielā ūdens daudzumā kopā ar 1 sīpolu, laura lapu un buljona zaļumiem (piem., pētersīļu kāti, timiāns, rozmarīns). Kad pupiņas būs gatavas, smalki sagriez 1 sīpolu un apcep eļļā līdz zeltainai krāsai. Pievieno sagrieztu seleriju kātu un ķiplokus. Beigās pievieno pupiņas, sakapātus tomātus ar visu sulu, sāli un šķipsniņu oregano. Ja mērce sanāk par biezu, pielej nedaudz buljona, kas palika pēc pupiņu vārīšanas. Sautē pupiņas 5-10 minūtes, beigās pievieno vusteršīras mērci asumam (tā ir opcija, nav obligāti). Veselībā!

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri