Rīsu salāti ar svaigiem gurķiem, sīpolu marinādi un zaļumiem

23:39

Burvīgi auksti salāti, kas var būt gan patstāvīgs ēdiens, gan pasniegti kompānijā ar aukstām gaļas vai zivju uzkodām. Burvīgs pavasara ēdiens- pirmie vietējie gurķi nu jau klāt un lieliski atsvaidzina sīpolu marinādes garšu. Burvīga recepte- vienkārša un oriģināla, katra veģetārieša cienīga. Burvīgi!



Vajadzēs:
1 tase brūno rīsu
1 gurķis
bunte diļļu (oriģinālā receptē pētersīļi un piparmētras)
3 sīpoli
3 ķiploka daiviņas
4 ēd.k. eļļas (olīveļļa vai vīnogu kauliņu)
2 tējk. cukura
2 ēd.k. sojas mērces
1 tējk. sezama eļļas
1/4 tējk. sāls
1 ēd.k. rīsu etiķa
1 ēd.k. laima sulas
svaigi malti melnie pipari


Pagatavošana:

Rīsus izvāri lielā ūdens daudzumā. Gataviem rīsiem nolej ūdeni un atdzesē. Šajos salātos labāk izmantot tieši brūnos, neapstrādātos rīsus, jo tiem ir savādāka tekstūra un tiek neuzsūks marinādi tā kā baltie rīsi.

Kad rīsi būs jau atdzisuši, smalki sakapā sīpolus un ķiplokus un apcep tos eļļa līdz tie kļūs zeltaini. Izslēdz uguni un pievieno sīpoliem cukuru, sojas mērci, sezama eļļu, sāli, rīsu etiķi un laima sulu. Atstāj marinādi ievilkties.

Gurķus sagriez kubiciņos, zaļumus smalki sakapā. Man šoreiz bija tikai dilles, bet nākošajā reizē noteikti izmēģināšu arī pētersīļus un piparmētras, kā tas bija dots oriģinālajā receptē.

Sajauc bļodā rīsus ar sīpolu marinādi, pievieno gurķus, zaļumus un svaigi maltos piparus pēc garšas. Ja plāno salātus pasniegt vēlāk, tad gurķus liec pēdējā kārtā īsi pirms pasniegšanas lai tie neatsulojas. Veselībā!

Avots: whiteonricecouple.com

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri