Zibenīgs liellopa sautējums

00:16

Man trūkst vārdu. Visās nozīmēs. Man trūkst vārdu lai aprakstītu šo ēdienu un man trūkst vārdu lai pārtulkotu tā nosaukumu. Oriģinālais nosaukums tam ir "Japanese mirin-poached beef", es to latviskoju par "zibenīgu liellopa sautējumu". Bet pēc būtības tas ir minimāli termiski apstrādāta, "japāņu gaumē" (aizmirsti par franču karbonādēm) marinēta liellopa gaļa. Ideāls ēdiens visiem labas gaļas un austrumu virtuves cienītājiem. Recepti ievēroju jau pirms kāda laika ložņājot pa BBCGoodFood diētisko recepšu sadaļu un kad nejauši iegādājos bioloģisko liellopa gaļu, citas domas nebija un nekļūdījos. Šī recepte ir īstā- ātra, garda un, galvenais, veselīga. 



Vajadzēs:

150 ml dārzeņu buljons
250 g liellopa gaļas mīkstuma
3 ēd.k. sojas mērce
1 ēd.k. rīsu etiķis
1 tējk. medus
1 sīpols
1 cm garš ingvera sāknes gabaliņš
1/2 čili pipars
loki


Pagatavošana:

Gatavojam marinādi. Katliņā sajauc kopā buljonu, sojas mērci, rīsu etiķi, medu un uzvāri to. Pievieno marinādei smalki sakapātu ingvera sākni un pusriņķos sagrieztu sīpolu. Vāri marinādi 5 minūtes.

Kamēr gatavojas marināde sagriez ļoti plāni gaļu. Lai būtu vieglāk griezt to maksimāli plānos gabaliņos, gaļu iepriekš var nedaudz sasaldēt. Gatavu marinādi izslēdz, ieliec tajā gaļu un maisot uzsildi to pāris minūtes. Gaļa paliks viegli rozā krāsā. Pasniedz marinētu gaļu ar rīsiem, servē ar sagrieztiem lokiem un čili piparu. Veselībā!


Avots: www.bbcgoodfood.com

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri