Sparģeļi

00:59

Pēdējā komandējumā Vācijā gandrīz dabūju sparģeļu intoksikāciju, jo ēdu tos katru dienu un vēl mājās atvedu paciņu. Vēlāk nožēloju, ka paņēmu tik maz. Pašlaik Vāczemē sparģeļus var dabūt gandrīz katrā krogā un restorānā un ne tikai klasiskā veidā- ar Holandes mērci un vārītiem kartupeļiem, bet arī salātos, zupās, pīrāgos. Gastronomiskie žurnāli velta maija numurus sparģeļiem, piedāvā pagatavot tos n-tajos veidos. Visa valsts trako pēc sparģeļiem.


Baltos sparģeļus parasti pasniedz vārītus ar dažādām piedevām. Vienam ēdājam vajadzēs apmēram 1/2 kg sparģeļu, kas pirms vārīšanas jānomizo ar dārzeņu mizojamo nazi un jānogriež ciets galiņš. Šīs mizas nevajag mest laukā, tās var noderēt zupu un mērču pagatavošanā.


Vārīšana katlā

Šī metode derēs nelielu apjomu pagatavošanai. Lai būtu ērtāk gatavus sparģeļus izņemt no katla, tos var sasiet ar striķīti kopā. Sparģeļus liek verdošā sālsūdenī, vāra 1 minūti, tad izslēdz uguni un atstāj katlā zem vāka uz 15-20 minūtēm. Šādi nevajag visu laiku kontrolēt vai sparģeļi nav pārvārījušies un izšķīduši. Gatavu sparģeļu konsistence ir ideāla.


Vārīšana tvaika katlā

Tvaika katlā sparģeļus tvaicē 10-14 minūtes. Kā arī citiem tvaicētiem dārzeņiem, šādi pagatavotiem sparģeļiem paliek visas vērtīgas vielas, tie ir aromātiski un ne tik ūdeņaini kā ūdenī vārīti.


Gatavošana cepeškrāsnī

Šī metode derēs lielu kvantumu pagatavošanai. Sparģeļus saliek dziļā cepešpannā, pārlej ar nelielu daudzumu sālsūdens, pannu apsedz ar foliju un liec cepeškrāsnī 225 grādos uz 50-60 minūtēm.


Avots: Essen und Trinken

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri