Plūmju plātsmaize. Bez olām.

00:27

Katru gadu mūs piemeklē stihiskā nelaime- raža. Pagājušgad tās bija plūmes. Vārīju ievārījumus, saldēju, cepu kūkas un vienkārši ēdām. Šogad gatavojamies ābolu plūdiem, bet plūmes pieveicām divās nedēļas nogalēs vien. Pāris kūkas, biezpiena sacepums ar plūmēm un gatavs- koks tukšs un punči pilni. Un šoreiz vēlos padalīties ar plūmju plātsmaizes recepti, kas tiek gatavota bez olām. Salda mīkla, skābas plūmes, kraukšķīgi karamelizēti rieksti un bauda garantēta.




Vajadzēs:

300 g milti
75 g cukurs
2 tējk. cepamais pulveris
180 g vājpiena biezpiens
100 g sviests
100 ml piens
~ 1 kg plūmes (kauliņus izņemt)
sakapāti rieksti (mandeles, indijas rieksti)
pūdercukurs


Pagatavošana:

Mīklu var pagatavot divos veidos: sajaukt sviestu, miltus, biezpienu, cukuru, cepamo pulveri un miltus virtuves kombainā vai ar rokām. Ja jauksi ar rokām, tad ievēro secību: miltus saberzē ar sviestu drupačās, pievieno cepamo pulveri, biezpienu un cukuru. Beigās pievieno pienu un iejauc mīklu. Ilgi nevajag maisīt, tikai lai visas sastāvdaļas savienojas. Mīkla, kas pagatavota kombainā, sanāk nedaudz mīkstāka un vairāk līp pie rokām, bet gatava kūka ir maigāka.


Gatavu mīklu izrullē uz cepampapīra un liec uz cepešpannas. Virsū liec plūmju pusītes ar griezumu uz augšu un apber ar sakapātiem riekstiem. Gatavu plātsmaizi cep cepeškrāsnī 200 grādos apmēram 30 minūtes. Nebaidies, vienu brīdi plūmes sāks izdalīt daudz sulas, tas ir normāli. Bet drošības pēc ņem cepešpannu ar augstākām malām.

5-10 minūtes pirms cepšanas beigām apkaisi kūku ar pūdercukuru un cep līdz beigām. Pūdercukurs karamelizēsies, plūmes būs saldākas, bet rieksti kraukšķīgāki. Gatavu kūku pasniedz ar saldējumu, putukrējumu vai vienkārši apkaisītu ar pūdercukuru. Labu apetīti!

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri