Thai vistas kotletes

00:41

Garas jo garas brīvdienas man sanāca. Laikam ar blogošanu ir tāpat kā ar sportošanu- kamēr apmeklē sporta zāli un ievēro šo ritmu, viss ir ok, bet tiklīdz sanāk izlaist dažus treniņus, atgriezties zālē ir ārkārtīgi grūti. Vasarā negribējās gatavot neko sarežģītu un veselus divus mēnešus mana virtuvē nekas vairāk par dārzeņu zupu bērnam un dārzeņu salātiem ar kādu gaļas vai zivs gabalu netapa. Nebija par ko rakstīt. Bet nu tagad ir. Pirmkārt, katras brīvdienas vedam no dārza pilnu bagāžnieku ražas, kaut arī šogad atstājām vienu dobi vien (neskaitot siltumnīcu ar gurķiem un tomātiem). Arī mežos sācies kluso medību laiks. No pirmdienas līdz piektdienas domāju, kur lai utilizēju visu šo bagātību, un tad brīvdienās krājumus atjaunojam :)

Un tad ar šo garo ievadu gribu piedāvāt pirmo šī jauna mācību gada recepti - vistas kotletītes thai gaumē. Ir tāda ļoti zināma recepte vistas kotletēm ar majonēzi, kad gaļu sagriež sīkos gabaliņos, sajauc ar olām, majonēzi, sakapātiem sīpoliem un zaļumiem un cieti un cep kotletītes. Tāda padomijas recepte, spriežot pēc majonēzes daudzuma. Manam vīram tādas garšo, man ne īpaši, jo cepot redzu cik daudz eļļas izdalās (cepot eļļa vispār nav jālej klāt, tāpat tajā peldēs). Tā nu pēc šīs receptes motīviem izdomāju vistas kotletītes thai gaumē- ar kinzu, sojas mērci un čili pipariem. Bez majonēzes.



Vajadzēs:

2 vistas filejas
2-3 ēd.k. sojas mērces
1 ēd.k. ingvera etiķa (sveiciens Vom Fass) vai arī laima sulas
1 neliela paprika
100 g saldētas kukurūzas
koriandra zaļumi jeb kinza
čili pipars
2 olas
1 ēd.k kartupeļu cietes


Pagatavošana:

Vistas fileju smalki sagriež, sajauc ar pārējām sastāvdaļām un cep kotletītes. Pasniedz ar sagrieztiem lokiem un čili pipariem. Labu apetīti!

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri