Ābolu kēkss ar vaniļu un kaltētām dzērvenēm

23:37

Fantastisks! Brīnišķīgs! Dievīgs! Satriecošs! Būtu gatavs šo kēksu ēst no rīta, pusdienās un vakariņās! Visus šos epitetus veltīja mans vīrs šim kēksam. Gandrīz greizsirdīga paliku. Joks :) Bet ja nopietni, gatavojot krēm-brulē man pāri palika 4 olu baltumi. Protams, vienkārši būtu sacept tos omletē, pagatavot pankūkas vai cepumus, kam jau biju gandrīz noskaņojusies, bet pēdējā brīdī nonācu pie šī kēksa idejas. Vienkārši pagatavojams, viegls un gaisīgs. In-stream, jo ābolu sezona pašā plaukumā.



Vajadzēs:

80 g sviesta
100 g saldā krējuma
4 olu baltumi
150 g cukura
1 vaniļas pāksts vai 2 ēd.k. vaniļas ekstrakta
280 g miltu
30 g kartupeļu cietes
1 1/2 tējk. cepamā pulvera
4 vidēji āboli
sauja kaltētu dzērveņu (ļoti labi būs arī svaigas)


Pagatavošana:

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Mīkstu sviesti pāris minūtes puto mikserī ar cukuru. Pa vienam pievieno saldo krējumu un olu baltumus, turpini kult. Vaniļas pāksti sagriez gareniski divās daļās un ar nazi izkasi vaniļas sēkliņas, pievieno tās mīklai. Pievieno miltus, kartupeļu cieti un cepamo pulveri, iemaisi tos mīklā.

Kaltētās dzērvenes un mazos kubiciņos sagrieztos ābolus pievieno mīklai. Kēksa veidnē ieklāj cepampapīru, liec tajā mīklu un cep ~ 1 stundu, gatavību pārbaudot ar kociņu. Jo biezāks būs kēkss, jo ilgāk tas būs jācep. Man aizgāja 1,5 stunda. Atdzesē, sagriez un apēd. Labu apetīti!

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri