Krējumspināti

23:21

Ieskatījos sava bloga statistikā un nosmaidīju- visskatītākās ir kūku receptes. Biešu-šokolādes, ābolu, biezpiena bize, plūmju plātsmaize- respektīvi, viss pavārgrāmatas kūku sadaļas saturs. Dārzeņi un gaļa nav tādā cieņā, nez kāpēc. Mana sirds ir ar jums, dārgie lasītāji, man ļoti patīk meklēt un izdomāt receptes, testēt jaunus desertus, bet prāts saka, ka jāspiež uz veselīgu pārtiku- dārzeņiem, zivīm, liesu gaļu. Tāpēc šī būs nevis kārtējā ogļhidrātu bumbas, bet dārzeņu recepte.

Krējumspināti ir ļoti izplatīti vācu virtuvē, tos var bieži ieraudzīt restorānu ēdienkartēs, bet veikalos tos tirgo jau gatavus un sasaldētus. Pie mums šādus sasaldētus spinātus var atrast vienīgais ja Sky veikalā. Šai receptei vislabāk derēs nesasmalcināti, veseli spināti, kurus vēl var atrast tirgus letēs. No saldētiem sasmalcinātiem, savukārt, sanāks brīnišķīga biezzupa, tos atstāsim citai reizei. Pasniedz krējumspinātus ar zivīm (man bija garšvielās apcepts lasis), garnelēm vai kādu vieglu gaļu.



Vajadzēs (2 porcijām):

500 g svaigi spināti
100 g saldā krējuma
1 sīpols
2 ķiploka daiviņas
1 ēd.k. sviesta
sāls
melnie pipari
muskatrieksts


Pagatavošana:

Spinātus noskalo un nosusini, nolauz biezos kātus. Saliec spinātus dziļā pannā vai katlā un paturi zem vāka uz vismazākās uguns lai spināti noplūk.

Sīpolu un ķiploka daiviņas smalki sakapā un apcep sviestā, līdz tie kļūs caurspīdīgi. Ja vēlies biezāku mērci, šajā brīdī pievieno 1 tējk. miltu un viegli tos apcep. Pievieno sīpoliem krējumu, ļauj tam uzvārīties un pievieno spinātus un garšvielas. Vēl 2 minūtes uz uguns un krējumspināti ir gatavi. Labu apetīti!

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri