Risotto ar tomātiem un pesto

16:02

Vietējo tomātu laiks nu jau tuvojas savam loģiskam noslēgumam. Mēs savus tomātus jau pirms 10 dienām novācām un tagad tie gatavojas mājās uz palodzes. Kamēr tie ir aromātiski, saldi, garšīgi, jāpaspēj pagatavot tos tomātu ēdienus, kas ziemā baudu nesniegs. Caprese, grieķu salāti vai vienkārši tomāti ar sarkanajiem sīpoliem. Vai risotto. Risotto ar tomātiem un pesto.



Vajadzēs:

1 tase risotto rīsu
1 sīpols
2 ķiploka daiviņas
2 ēd.k. olīveļļas
1 ēd.k. sviesta
1 glāze baltvīna
~ 600 ml dārzeņu buljona
2 tomāti
1 ēd.k. pesto
parmezāna siers


Pagatavošana:

Tomātam noņem mizu un sagriez nelielos gabaliņos. Eļļu un sviestu uzkarsē. Sīpolu un ķiploku smalki sakapā un viegli apcep līdz tie kļūs caurspīdīgi. Sīpoliem klāt pievieno rīsus un maisi līdz rīsi kļūs caurspīdīgi. Sāc pievienot šķidrumu un pirmajā piegājienā baltvīnu. Pēc katras šķidruma devas rīsus maisi un tiklīdz tie iesūks visu šķidrumu, tad pievieno nākamo devu. Gatavi rīsi ir al'dente, t.i. pavisam nedaudz cieti. Un kā jau iepriekš rakstīju, pēdējā piegājienā rīsiem atstāj vairāk šķidruma nekā vēlies pasniegšanas brīdī, citādi uz šķīvja būs rīsu putra nevis risotto.

Kad rīsi ir gatavi, pievieno sarīvētu sieru un samaisi. Tad pievieno svaigu tomātu un pesto, vēlreiz samaisi un pasniedz. Labu apetīti!

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri