Karijs ar ķirbi un garnelēm

14:23

Vēl viena sezonas recepte no sērijas "'ātri un garšīgi"- karijs ar ķirbi un garnelēm. Vislielākā ķēpa bija laikam garneļu tīrīšana, jo bija jānoņem čaumalas un jāizņem zarna, kas garnelei atrodas uz muguras. Protams, var arī izmantot tās maziņas notīrītās garnelītes, ko mans vīrs sauc par "tārpiņiem", bet tām nav ne garšas, ne smaržas. Pēdējā laikā bieži vien veikali piedāvā atlaides tīģergarnelēm, tās par labu cenu var nopirkt arī Reaton bāzē, tāpēc iesaku vienu reizi iztērēt vairāk un noglabāt saldētavā vienu paciņu reizēm, kad gribas kaut ko garšīgu, bet nezini ko tieši.



Vajadzēs:

garneles (cik nav žēl)
500 g ķirbja
100 saldēto zaļo zirnīšu
ingvers
2 ķiploka daiviņas
eļļa
150 ml kokosriekstu piena
sāls
1 tējk. karija pulvera


Pagatavošana:

Ķirbi nomizo un sagriez nelielos gabalos. Eļļā viegli apcep smalki sakapātus ķiplokus un ingveru, pievieno kariju un ķirbi. Cep ķirbi līdz tas būs pusgatavs, pievieno zirnīšus. Ielej pannā kokosriekstu pienu, pievieno garneles un kad karijs uzmetīs burbuli, tas būs gatavs. Pasniedz ar vārītiem rīsiem. Labu apetīti!

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri