Rauga pankūkas

23:47

Divi mēneši paskrēja kopš pēdējā ieraksta blogā, veselības problēmu dēļ tam nepietika ne laika, ne spēku. Bet nu pamazām atgriežos apritē, izvilku un nopūtu putekļus no sava fotoaparāta, uzkarsēju savu mīļāko pankūku pannu un pagatavoju rauga pankūkas. Pie pankūkām pasniedzu kūpinātu lasi, skābo krējumu, 2 minūtes vārītas un sakultas olas, biezpienu un bumbieru-jāņogu ievārījumu. Vakars izdevies.





Vajadzēs:

Ieraugam: 20 g rauga, 1/2 glāze silta ūdens, 1 tējk. cukura, 1/2 glāze miltu
Pankūkām: 2 glāzes silta piena, 4 tējk. cukura, 2/3 tējk. sāls, 3 olas, 2 glāzes miltu, 2 ēd.k. eļļas, sviests


Pagatavošana:

Vispirms pagatavojam ieraugu. Raugu izšķīdini siltā ūdenī, pievieno tam cukuru un miltus. Atstāj ieraugu siltā vietā uzrūgt, tas aizņems minūtes 15.

Pienu uzsildi līdz ~ 37 grādiem (lai pirkstam nav karsti). Miltus izsijā, lai vēlāk neveidojas kunkuļi. Olām atdali baltumus no dzeltenumiem. Baltumus ievieto ledusskapī, bet dzeltenumus iejauc ieraugā, pievieno sāli, cukuru un eļļu. Trīs- četros piegājienos mīklai pievieno izsijātus miltus un siltu pienu. Atstāj mīklu siltā vietā uzrūgt.

Kad mīkla palielināsies apjomā (pēc 40-60 minūtēm), tajā uzmanīgi ieceļ uzputotus olbaltumus. Cep pankūkas uz uzkarsētas pannas un vēl karstas apsmērē ar sviestu.

Labu apetīti!

Avots: good-cook

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri