Lasis ar dārzeņiem

14:59

Pavasaris klāt! Dienas kļūst siltākas, gaišākas un garākas. Kalendārs katru dienu atgādina, ka sācies jau otrais gadalaiks, trešais gada mēnesis un vasara vairs ne aiz kalniem. Tāpēc gatavojoties pludmales sezonai negribas ēst neko smagu, bet vairāk dārzeņus un pirmos zaļumus. Un ja sanāk nopirkt svaigu un garšīgu zivi (šajā gadījumā tas bija lasis), tad var ātri pagatavot ceptu zivi ar dārzeņiem. Bet ja kalorijas neskaiti, ar augumu esi apmierināts/-a un pludmales sezonai gatavs/-a, pielej dārzeņiem saldo krējumu un baudi dārzeņiem un zivij klāt garšīgu mērci.





Vajadzēs:

2 seleriju kāti
1 burkāns
1 puravs
1 cukini
1 ēd.k. olīveļļas
sāls
pipari
koriandra sēklas
citrona sula


Pagatavošana:

Seleriju kātus, burkānu un purava balto daļu sagriež plānās strēmelītēs.


Apcep tos nedaudz, burtiski pāris minūtes, olīveļļā, pievieno sāli un piparus. Ja vēlies, šajā brīdī pievieno saldo krējumu. Tik pat plānās strēmelēs sagriež cukini un pievieno apceptiem dārzeņiem. Ieliec tos cepamtraukā.


Uzliec virsū laša fileju, kurai virsū uzber sāli, piparus, koriandra sēklas un pārslauki ar nedaudz citrona sulas.


Cepamtrukam uzliec virsū foliju un cep cepeškrāsnī 200 grādos apmēram 20 minūtes. Labu apetīti!

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri