Tējas kēkss ar žāvētiem augļiem

22:37

Saka, ka jo vairāk jādara, jo vairāk izdara. Taisnība ir. Kad iestājas pauze un beidzot vari paveikt tās lietas, kam iepriekš laiks neatlika, iestājas besis. Slinkums pārņem un lēnam gūst uzvaru. Biju kādu brīdi tādā fāzē, bet nu rāpjos no tās ārā. Re, liecinājums! Izcepu kēksu :)


Kēkss sanāk ar spēcīgu apelsīna aromātu, mīksts, nedaudz slapjš. Apelsīns nomāc tējas aromātu, tāpēc var neizmantot īpaši dārgas tējas, būs labi arī ar tējas maisiņu. Bet žāvētos augļus var likt pēc patikas. Man šoreiz bija žāvētās aprikozes un jumbo rozīnes. Citreiz likšu apelsīnu un citronu sukādes, kas man stāv vēl kopš Ziemassvētkiem, un gaišās rozīnes. Žāvētās plūmes arī derēs, bet ja liksi dateles, noteikti samazini cukura daudzumu. Lai labi garšo!





Vajadzēs:

300 g žāvēto augļu (es ņēmu rozīnes un žāvētās aprikozes)
1 tase stipras melnās tējas
1 apelsīns
50 g mīksta sviesta
100 g brūnā cukura (žāvētie augļi ir diezgan saldi, tāpēc cukura daudzumu var samazināt)
1 ola
225 g miltu
1 tējk cepampulvera


Pagatavošana:

Iepriekšējā vakarā vai vismaz pāris stundas pirms cepšanas sagatavo žāvētos augļus. Sagriez tos nelielos gabalos un aplej ar karstu tēju. Pievieno sarīvētu apelsīna miziņu un no tā izspiestu sulu. Atstāj ievilkties.

Sviestu sakuļ ar cukuru, turpinot kult pievieno olu. Ieber miltus, cepampulveri un pievieno žāvētos augļus ar visu šķidrumu. Pārlej mīklu kēksa formā un pārkaisi ar brūno cukuru. Tad gatavam kēksam būs kraukšķīga garoziņa. Kēksu cep 180 grādos apmēram stundu. Labu apetīti!


Avots: manyakotic.livejournal.com

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri