Šokolādes fondants

13:50

Dažreiz sēdi brīvdienas vakarā, lasi, skaties televizoru un visādi citādi atpūties un tad pēkšņi sagribas kaut ko saldu un garšīgu. Kūkas cept parasti ir slinkums- vēls vakars taču, bet var pagatavot šādas nelielas šokolādes kūciņas- fondantus. Kūciņas pasniegsi ar saldējumu, putukrējumu vai ogu mērci. Nolaužot gabaliņu, ārā tecēs šķidra šokolāde un kopā ar saldējumu veidos šokolādes mērci. Klāt kafijas tasīte vai konjaka glāze un vakars būs piepildīts. Šokoholiķa laime.



3 porcijām vajadzēs:

90 g tumšās šokolādes
40 g sviesta
2 olas
1 ēd.k. brūnā cukura
1 ēd.k. garšīga alkohola (upeņu balzāms, piemēram)
1 ēd.k. kakao pulvera vai kukurūzas cietes


Pagatavošana:

1. Trauciņus ietauko ar sviestu, apber ar cukuru vai kakao pulveri. Fondantu var cept creme brulee trauciņos, tasītēs (bet skaties, vai tās izturēs cepeškrāsns karstumu), mafinu formiņās.

2. Ūdenspeldē izkausē šokolādi ar sviestu. Atgādināšu kā izskatās ūdenspelde: katliņā uzvāra nedaudz ūdens. Virsū izliec trauku, kas ūdenim nepieskārās, bet ir nedaudz virs tā. Tas tāpēc lai trauks nav pārāk karsts un šokolāde nesadeg. Uguni samazina, lai ūdens aktīvi nevārās.

3. Izkausētai šokolādei pievieno kādu garšīgu alkoholu.

4. Olas saputo ar brūno cukuru. Putot vajag tikai tik daudz, lai olu masa kļūst viendabīga. Ja olas būs saputotas pārāk stingras, gatavam fondantam viducis arī būs pārāk stingrs un šokolāde netecēs. Olu masai pievieno kakao pulveri vai kukurūzas cieti.

5. Sajauc šokolādi ar olu masu un ielej trauciņos. Trauciņus pilda līdz 3/4, jo cepoties fondants pacelsies. Ja vēlies, lai no fondanta iztek šķidra šokolāde, ieliec katram fondantam pa vidu šokolādes gabaliņu. Pieredze rāda, ka smukas fondanta žurnāla bildes neatbilst receptēm, bez šokolādes gabaliņa tiem nekad nav šķidrs viducis.

6. Fondantu gatavo cepeškrāsnī 200 grādos 7-8 minūtes. Cepšanas laiks atkarīgs no katras cepeškrāsns. Galvenais izņemt kūciņas tikko tām virsū parādīsies garoziņa. Fondantus ļoti labi var gatavot arī iepriekš, atstāt formiņas ar mīklu ledusskapī un cept īsi pirms pasniegšanas.

7. Karstu fondantu servē ar saldējuma bumbiņu, putukrējumu vai ogu mērci. Es izvēlējos parastāko vaniļas saldējumu.

Labu apetīti!

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri