Kukurūzas zupa ar kūpināto lasi

23:30



Ideju šai zupai noskatījos vienā no pēdējiem Dienas Ēdienu numuriem. Tulks, kam patīk gatavot, Jānis Kairis gatavoja kukurūzas biezzupu, kas manā virtuvē transformējās par kukurūzas zupu ar kūpinātu lasi. Iespējams, šī zupa vairs īsti nepiestāv pavasarim aiz loga, ingvers tomēr ir ziemas garšviela, bet vasara rīt nesāksies un aukstākas dienas vēl būs.

Runājot par sastāvdaļām, atzīmēšu, ka saldēto kukurūzu var aizvietot ar konservēto, nekādas garšas atšķirības es nepamanīju, bet kūpināto lasi es pērku RIMI iepakojumos, jau sagrieztu šķēlēs- viens iepakojums divām porcijām. Vienīgais, kas jāsagatavo iepriekš, ir zivju buljons. To es vāru brīvākos brīžos un saldēju maisiņos pa litram. Bet ja nav zivju buljona, droši var aizvietot ar dārzeņu. Starp citu, ceru, ka kaloriju skaitītāji jau pamanīja, ka saldo krējumu es neizmantoju, šī zupa bez tā sanāk sātīga, ar ingvera un kūpinājuma akcentu.




Vajadzēs:

300 g saldētas kukurūzas (var aizvietot ar konservēto)
1 l zivju buljona
2 ķiploka daiviņas
1 sīpols
1 cm bieza ingvera šķēle
olīveļļa
sāls
pipari
150 g kūpināta laša


Pagatavošana:

1. Sīpolu, ingveru un ķiplokus sagriež nelielos kubiciņos un apcep olīveļļā līdz tie kļūs caurspīdīgi.

2. Dārzeņiem pievieno kukurūzu, gatavo vēl 5 minūtes.

3. Pielej buljonu, pievieno sāli un piparus pēc garšas un vāri 15 minūtes. Nav jēgas vārīt līdz kukurūza kļūs mīksta, jo mīkstāka tā nekļūst.

4. Karstu zupu sablenderē un obligāti izberž caur sietu. Ja gatavojot citas krēmzupas šo soli var izlaist, tad kukurūzas zupām tas ir obligāti- kukurūzas miziņas ir diezgan cietas, blenderis tās neņem (vienīgais ja kādam ir kosmiskais superjaudīgais blenderis, bet arī par to nevaru galvot).

5. Uzsildi zupu līdz pirmajam burbulim.

6. Lasi smalki sagriež. Zupu ielej šķīvī un servē ar lasi.

Labu apetīti!

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri