Cepto baklažānu salāti

23:49

Šos salātus mēs visbiežāk saucam par ikriem, baklažānu ikriem. Laukos vasarā lielajā čuguna katlā lielā eļļas daudzumā apcepa sīpolus, tiem pievienoja sarīvētus burkānus, sagrieztus baklažānus un papriku, bet pašās beigās tomātus, ķiplokus un daudz-daudz zaļumu. Bezdievīgi garšīgi un trekni. Visi mēģinājumi mājās atkārtot šo vienkāršu recepti beidzās ar lielu daudzumu dārzeņu sautējuma. Nezinu, kas pie vainas- gaiss, plīts, katls vai dārzeņi, bet tik garšīgi sanāk tikai laukos.


Kas nesanāk, tas nesanāk, tāpēc izdomāju citu variantu- vieglu un vasarīgu (varbūt es arī pārspīlēju ar to izdomāšanu, noteikti kāds jau ir to izdomājis pirms manis, bet šis būs mans velosipēds). Šajos salātos baklažāni tiek cepti cepeškrāsni, nevis eļļā. Kā zināms, baklažāni ārkārtīgi uzsūc eļļu, karstā pannā 3 vidējā izmēra baklažāni mierīgi paņems 3 glāzes eļļas un pēc šādām pusdienām būs īpaši jāparūpējas par savām aknām. Cepti baklažāni eļļu neprasa nemaz, gataviem salātiem es to pievienoju vien pāris ēdamkarotes vienīgi garšai. Kopā ar baklažāniem es sacepu papriku un vienu čili piparu, bet tomātus liku svaigus- gatavus, saldus un ļoti garšīgus. Pasniedzām salātus vienkārši ģeniāli: ar sadrupinātu svaigu aitas sieru (protams, aizmirsu nofotografēt), grillētu sēkliņu maizi un manu mīļāko (uz šodienu, viss veikalu klāsts vēl nav izpētīts) rozā vīnu.





Vajadzēs:

3 vidēji baklažāni
3 paprikas
1 čili pipars
2 lieli gatavi tomāti
1 sarkans sīpols
3 ķiploka daiviņas
pētersīļu bunte
2 ēd.k. olīveļļas


Pagatavošana:

Baklažānus un papriku nomazgāt, baklažānu sadurstīt ar nazi un aizmirst cepeškrāsnī 250 grādos uz 25-30 minūtēm. Ja baklažānus nesadurstīsi, tad tie vienkārši neizcepsies un paliks cieti un negaršīgi. Papriku un čili piparu durstīt nevajag. Paprika būs gatava pirmā, to vajadzēs izņemt no krāsns un atstāt vai nu aizsietā maisā vai arī katlā zem vāka uz 10-20 minūtēm. Tā papriku būs vieglāk nomizot.

Ceptu papriku nomizo, izņem sēkliņas un sagriež lielos gabalos. Čili piparu smalki, smalki sakapā. Baklažānus sagriež uz pusēm, ar ēdamkaroti izņem mīkstumu un sagriež lielos gabalos. Tomātus nomizo, sagriež lielos gabalos, lieko šķidrumu notecina lai salāti nepeld sulā. Pētersīļus, sīpolu un ķiplokus sakapā. Dārzeņus samaisa, pievieno sāli pēc garšas un pāris ēdamkarotes olīveļļas.

Kā jau teicu, pasniedzām salātus ar svaigu aitas sieru, tas perfekti līdzsvaroja čili asumu un papildināja salātus ar savu pikantumu un svaigumu. Labu apetīti!

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri