Sīpolu džems ar brūklenēm

22:31

Nezinātājiem sīpolu džems izklausās droši vien jocīgi. Tiem, kam vēl dzīvas atmiņas par skolas un bērnu dārza ēdnīcu ar mūžīgu vārītu sīpolu smaku, būs grūti noticēt, ka sīpolu džems ir burvīga uzkoda, kas no galda pazūd milzu ātrumā. Ideāli sader ar smeķīgajiem sieriem, īpaši ar kazas sieru. Ļoti labs ar pastētēm un gaļas uzkodām. Klasisko sīpolu džemu gatavo ar sarkanvīnu un sarkanvīna vai balzametiķi, bet esmu gatavojusi arī gaišu džemu- ar muskātvīnu. Šoreiz izdomāju daļu sarkanvīna etiķa aizvietot ar paskābām brūklenēm un džemam parādījās burvīga ogu nianse. Domāju, ka ļoti labi te derēs arī dzērvenes.





Vajadzēs:

1 kg sarkano sīpolu
50 ml olīveļļas
100 ml sarkanvīna
2 ēd.k. sarkanvīna vai balzamiko etiķa
pa 1 tējk. sāls, maltie melnie pipari un koriandra sēklas
timiāna zariņš vai kaltēts timiāns 0,5 tējk.
3 ed.k. cukura un 1 ēd.k. medus
0,5 litrs brūkleņu


Pagatavošana:

1. Sīpolus sagriež plānās šķēlēs un 15 minūtes apcep olīveļļā. Sīpoliem jāpaliek caurspīdīgiem un mīkstiem, nedrīkst apbrūnināt.

2. Pieber sīpoliem garšvielas pēc garšas, cukuru un medu. Pielej vīnu un etiķi, pievieno brūklenes. Sautē sīpolus zem vāka uz nelielas uguns vismaz 40 minūtes. Kad sīpolu džems sabiezēs un liekais šķidrums iztvaikos, uguni var izslēgt.

3. Karstu džemu saliec tīrās burciņās (sterilizēt nevajag) un uzglabā ledusskapī.

No šāda produktu daudzuma sanāk apmēram 700 ml džema, tāpēc vienā reizē iesaku pagatavot dubultporciju. Ledusskapī sīpolu džems glabājas ļoti ilgi. Līdz šim nav izdevies noskaidrot cik tieši (dažādos avotos rakstīts, ka mēnesi un vairāk), jo ilgāk par divām nedēļām mūsu ledusskapī tas neaizkavējas. 

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri