Ābolu cinnabon

08:00

Šīm maizītēm nav lemta ilga dzīve, jo tās ir fantastiskas! Mīkstas, sulīgas, nedaudz lipīgas no sīrupa, ar skābenu krēmu virspusē - ideālas un punkts. Kaut arī rauga mīkla manā virtuvē top ļoti reti, jo liekas par vienkāršu, par smagu, tad šis ir izņēmums un esmu novērojusi, ka daudzi domā līdzīgi kā es. Klasiskajā receptē āboli pildījumam netiek pievienoti, bet man gribējās, lai pildījums būtu vēl mitrāks un bulciņas vēl sulīgākas un tas izdevās papildus sviesta un cukura porciju aizvietojot ar āboliem. Āboli un kanēlis - nekas jauns, bet atkal veiksmes stāsts.

Starp citu, izvēloties sieru cinnabon krēmam neiesaku izmantot Kāruma kulinārijas krēmsieru, kas parādījās veikalos pēdējā laikā 260 g iepakojumos. Iepakots tas izskatās pēc liela cīsiņa, pēc garšas nemaz neatgādina klasisko krēmsieru, bet želatīns sastāvā ir tik daudz, ka viendabīgu krēma masu izdevās dabūt tikai ar blendera palīdzību. Vilšanās. 





Mīklai vajadzēs:
250 ml silta piena
45 ml jeb 3 ēd.k. silta ūdens
2 ēd.k. cukura
1 ēd.k. cukurniedru sīrupa
2 tējk. sausa rauga (es ņemu 1 paciņu RUF sausa rauga)
3/4 tējk. sāls
1 tējk. vaniļas ekstrakta
1 ola
65 g izkausēta sviesta
600 g (3 glāzes) miltu plus vēl nedaudz

Pildījumam vajadzēs:
230 g (1 glāze) brūnā cukurniedru cukura
4 tējk. kanēļa
60 g sviesta
2 āboli

Krēmam vajadzēs:
200 g svaigā siera (Philadelfia, Rasa, Kārums utt.)
piens
2 ēd.k. cukura
1 ēd.k. citrona sulas

Pagatavošana:

Siltajā pienā izšķīdini cukuru, pievieno raugu un atstāj siltā vietā uz 15-20 minūtēm. Kad piena virspusē sāks veidoties rauga putas, pievieno atlikušo cukurniedru sīrupu, izkausētu sviestu, vaniļas ekstraktu, sāli, nedaudz saputotu olu, siltu ūdeni un miltus. Iejauc mīklu un atstāj to rūgt siltā vietā uz 40-60 minūtēm. Bļodai ar mīklu uzklāj dvieli vai pārtikas plēvi lai mīkla neapkalst.

Kamēr mīkla rūgst, pildījumam sajauc cukuru, kanēli un mīkstu sviestu. Es to daru ar rokām, var arī izmantot virtuves kombainu. Ābolus sarīvē uz rupjās rīves

Kad mīkla uzrūgs, uzkaisi nedaudz miltu uz galda un izrullē mīklu apmēram 5 mm biezu. Man sanāca taisnstūris ar malām ~ 60 x 30 cm. Virsū vienmērīgi uzklāj sviesta un cukura pildījumu, tad rīvētus ābolus un sarullē. Sagriez ruleti apmēram 4 cm lielos gabaliņos un saliec cepamtraukā ar griezumu uz augšu, starp ruletes gabaliņiem atstājot brīvu vietu. Atstāj kanēļmaizītes siltā vietā uz 20-30 minūtēm, lai tās atpūšas un vēl nedaudz uzrūgst. Sakarsē cepeškrāsni 180 grādus karstu un cep maizītes 30-40 minūtes.

Kamēr maizītes cepas pagatavo krēmu. Svaigo sieru sajauc ar pienu un cukuru lai gatavam krēmam būtu vaniļas mērces konsistence (vai arī kā pašķidrs skābais krējums). Beigās pievieno citrona sulu. Tikko izceptas, vēl karstas maizītes pārlej ar svaigā siera krēmu un atstāj nedaudz atdziest un ievilkties. Labu apetīti!

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri