Pildīta paprika

10:00

Es pievienojos Absolūts ēd jauno dārzeņu, augļu un ogu pulveru fanu pulkam. Fantastiska ideja kā saglabāt ražu tik kompaktā veidā, kas paver jaunas iespējas un iedvesmo jaunām idejām virtuvē! Iesāku iepazīšanos ar tomātu pulveri, jo ledusskapī man jau bija sagatavota maltā gaļa un galvā virmoja ideja par pildītu papriku, bet tikai citādu. Kaut kas no Meksikas, kaut kas no Latvijas un tapa pildītas paprikas ar sautējumu pēc cili con carne motīviem. Tomātu pulveris iebiezināja mērci, deva garšu un konsistenci. Kā radīts mērču pagatavošanai! 





Vajadzēs:
1 kg baltās paprikas
1 kg maltās liellopa gaļas (lāpstiņa, piemēram)
1 puravs
1 burkāns
2 seleriju kāti
100 g zaļo lēcu
500 ml dārzeņu buljona vai ūdens (varbūt vajadzēs vēl)
3 ēd.k. olīveļļas
2 ēd.k. Absolūts ēd tomātu pulvera
2 tējk. kaltētu ķiploku pulvera
2 tējk. saldās paprikas pulvera
1/2 tējk. kūpinātas paprikas
1/2 tējk. kanēļa
jūras sāls
svaigi malti melnie pipari
sauja rīvēta siera


Pagatavošana:

Puravu sagriez ripiņās, burkānu sarīvē, bet seleriju kātus sagriez gabaliņos. Lielā katlā sakarsē olīveļļu un apcep tajā sagrieztu puravu. Kad puravs kļūs mīkstāks, pievieno tam burkānu, vēl pēc 5 minūtēm seleriju kātus. Cep dārzeņus ik pa laikam maisot 5-10 minūtes. Tad pievieno malto gaļu. Apcep to ar dārzeņiem, līdz nomaina krāsu. Pārkaisi dārzeņus un gaļu ar tomātu pulveri, saldo un kūpināto papriku, ķiplokiem, kanēli, sāli un pipariem, pielej buljonu, lai tas pārklāj gaļu un sautē zem vāka uz minimālās uguns stundu.

Pēc stundas pieber gaļai zaļās lēcas un turpini sautēt vēl minūtes 30-40. Te arī varētu noderēt papildus buljons, ja sautējums kļūst par biezu. Kamēr gaļa sautējas, sagatavo papriku pusītes. Izņem no tām sēkliņas un izkārto cepešpannā ar griezumu uz augšu. Kad lēcas kļūs mīkstas (un zaļās lēcas pavisam mīkstas nekļūst, tās neizšķīst), iepildi sautējumu papriku pusītēs un liec tās iepriekš sakarsētā krāsnī 200 grādos cepties 15 minūtes. Tad pārkaisi ar sieru un cep vēl 10 minūtes, lai paprikas kļūst mīkstas un skaisti sacepušas. Pasniedz ar skābo krējumu. Labu apetīti!

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri