tag:blogger.com,1999:blog-59773120959784351612024-02-19T15:14:16.790+02:00Garšu karuselisgaršu virpulīOlgahttp://www.blogger.com/profile/14556060698782408285noreply@blogger.comBlogger194125tag:blogger.com,1999:blog-5977312095978435161.post-72871052826336789662018-05-15T18:25:00.001+03:002018-05-15T18:25:51.564+03:00Tortilla ar olu, lasi un tomātu salsu
Pēdējā laikā tortilla kļuva par vienu no maniem mīļākiem produktiem - piccu, quesadillas, dažādas uzkodas pagatavojamas dažu minūšu laikā. Īpaši man patīk cept "piccas" - kad uz tortillas liek dažādus pildījumus, olu pa virsu un krāsnī iekšā. Derēs viss, kas mājās ir - hummuss, siers, šķiņķis, zivis, dārzeņi. Šoreiz mājās atradās tomāti, avokado, kūpināts lasis un olas.
4 personām vajadzēs:
Olgahttp://www.blogger.com/profile/14556060698782408285noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5977312095978435161.post-47693886814610039902017-08-11T11:37:00.000+03:002017-08-11T11:37:45.456+03:00Pasta ar portobello sēnēm un olas dzeltenumu
Šajā receptē izmantosim svaigu olas dzeltenumu un visus bailīgos gribu nomierināt, ka samaisot visas pastas sastāvdaļas kopā, dzeltenumus pagatavosies tieši tik daudz, cik vajadzēs un pastas mērce kļūs vēl maigāka un vēl krēmīgāka. Galvenais nosacījums - servē pastu ar mērci karstu un ilgi negaidi. Būs garšīgi, apsolu!
Vajadzēs (4 personām):
300 g pastas (spagetti, piemēram)
300 g Olgahttp://www.blogger.com/profile/14556060698782408285noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5977312095978435161.post-11886357019101427432017-08-09T09:10:00.000+03:002017-08-09T09:10:04.244+03:00Vasaras dārzeņi ar olu un kazas sieru
Cik daudz olu nedēļā apēd Tu? Vienu? Divas? Trīs? Mūsmājās nedēļā aiziet kādas divdesmit vismaz, jo nav nekā ātrāka kā pagatavot vakariņās omleti ar svaigiem dārzeņiem vai brokastīs vēršaci ar tomātiem. Bet vislabāk man garšo mīksti vārītas olas un klāt tikai šķipsniņu sāls un kraukšķīgu grauzdiņu. Varu piešaut olu zupai, pasniegt plaucētu olu ar sparģeļiem, vai arī dārzeņu sautējumu. It īpaši Olgahttp://www.blogger.com/profile/14556060698782408285noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5977312095978435161.post-47491870686353240522016-08-02T01:15:00.001+03:002017-01-04T15:17:57.686+02:00Plāceņi ar zaļumiem un sieru
Šogad dzīvoju bez cepeškrāsns un tas ir atspoguļojies arī mana bloga saturā. Šī recepte būs viena no nedaudzajām, kur būs vajadzīgi milti un rezultātā sanāk mīkla, bet plāceņi tiks cepti uz sausas pannas. Izmēģināju tos tikai pirms mēneša manā dzimšanas dienas piknikā, pasniedzu pie dzirkstošā vīna ar sieru un dažādām uzkodām. Mīkla ir universāla, bet pildījumu vari pielāgot savām vēlmēm - Olgahttp://www.blogger.com/profile/14556060698782408285noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5977312095978435161.post-30001904521197244052016-07-12T00:32:00.000+03:002016-07-12T00:32:20.273+03:00Banānu-melleņu pankūkas
Atzīšos, vasarā vēlme sēdēt pie datora un dalīties ar receptēm strauji tuvojas nullei. Siltā laikā gribas vairāk būt ārā, bet ēdieni, kas top virtuvē, ir tik elementāri un ātri, ka liekas, nevienam nebūs interesanti. Bet nu ar vienu tādu tomēr vēlos padalīties. Ļoti vienkāršas pankūkas, kurās var izlietot pastāvējušos banānus, klāt vēl sezonas ogas- mellenes. Rezultātā sanāk brokastis, pusdienasOlgahttp://www.blogger.com/profile/14556060698782408285noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-5977312095978435161.post-56203142087146179262016-05-20T11:07:00.004+03:002016-05-20T11:07:48.913+03:00Rabarberu receptes
Pat nemanīju kā sākusies rabarberu sezona. Viens-divi-trīs un veikalos pilns ar vietējiem rabarberiem, blogu lenta pilna ar rabarberu receptēm, rabarberi ir pa labi un pa kreisi. Garš karuseļa apmeklējumu statistika rāda, ka visiem vajag tikai un vienīgi rabarberus. Tāpēc sagatavoju nelielu pārskatu par visām rabarberu receptēm, tapušas manā virtuvē. Saldi un sāļi, auksti un karsti - būs no kā Olgahttp://www.blogger.com/profile/14556060698782408285noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5977312095978435161.post-23641037784201068342016-05-17T08:00:00.000+03:002016-05-17T08:00:11.144+03:00Rabarberu-vaniļas siera kūka
Rabarberiem saskan ne tikai ar zemenēm, bet arī ar garšvielām. Fantastiski garšo rabarberu-krustnagliņu sīrups, atšķaidīts ar minerālūdeni. Vai arī rabarberi ar vaniļu kūkās. Šādu kombināciju izmantoju vienkāršā siera kūkā bez cepšanas un izdevās saldskāba, viegla un sirsnīga kūka.
20-22 cm diametra siera kūkai vajadzēs:
500 g rabarberu
170 g cukura
200 g cepumu
100 g sviesta
360 gOlgahttp://www.blogger.com/profile/14556060698782408285noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5977312095978435161.post-10844172735038982422016-05-14T08:00:00.000+03:002016-05-14T08:00:07.832+03:00Jogurta saldējums
Saldējuma sezona oficiāli ir atklāta! Un ja parasti gatavoju saldējumu uz vārītā krēma bāzes, tad šoreiz izvēlējos jogurtu. Ne jau veselīguma dēļ, jo izmantoju grieķu jogurtu ar 10% tauku saturu, kā arī diezgan lielu daudzumu cukura. Jogurtu izvēlējos, jo man patīk viegls skābenums, kā arī īpaša saldējuma garša, kas neprasa neko klāt - ne vaniļu, ne kanēli, ne kādu citu piedevu.
Ar Olgahttp://www.blogger.com/profile/14556060698782408285noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-5977312095978435161.post-5079041936480045712016-05-11T08:00:00.000+03:002016-05-11T08:00:23.761+03:00Sparģeļi ar tomātu-olīvu mērci
Pirmo reizi oficiāli iegādājos Latvijā audzētos sparģeļus. Zinu, ka iepriekšējos gados kaut kur caur pazīšanām zem letes varēja tos dabūt, bet man nebija paveicies. Dārzā aug daži sparģeļu augi un pavasarī vienmēr nolaužu visus dzinumus, kas tikko parādījušies virs zemes. Bieži vien apēdu tos turpat, svaigus, nenomocītus. Jāsaka, garšoja tie savādāk kā veikalā pirktie - pēc zaļajiem zirnīšiem, Olgahttp://www.blogger.com/profile/14556060698782408285noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5977312095978435161.post-64547939675485116652016-04-21T23:59:00.001+03:002016-04-21T23:59:44.421+03:00Ātri šokolādes kēksiņi tasēs no mikroviļņu krāsns
Spriest par mikroviļņu krāsns veselīgumu vai kaitīgumu līdzinātos kūlas dedzināšanai - no maza sērkociņa liels ugunsgrēks. Internets pilns ar "pētījumiem" un pētījumiem, kas apstiprina vai noliedz dažādas teorijas, sākot ar tādam, kas apgalvo, ka mikroviļņu krāsns maina ēdiena molekulas, šādi gatavots ēdiens palielina holesterīna līmeni, kā arī pasliktina asins ainu un izraisa vēzi. No otras Olgahttp://www.blogger.com/profile/14556060698782408285noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5977312095978435161.post-62186553732282084862016-04-08T12:02:00.000+03:002016-04-08T12:02:06.167+03:00Silti grūbu salāti ar kazas sieru
Veikaliņā blakus mājām iegādājos mieža putraimus. Tajā brīdī vēl nezināju, ko ar tiem iesākšu, pirku mirkļa vājuma brīdī. Kad pagatavoju tos pirmajā reizē, biju ļoti izbrīnīta par konsistenci - īstas pērļu grūbas! Tikai lētāk un nosaukums ne tik glauns. Kopā ar ziemas sezonas dārzeņiem - ne īpaši aromātiskiem un ne īpaši garšīgiem, sanāca gardi silti salāti. Un kā punktiņš uz i - svaigi siets Olgahttp://www.blogger.com/profile/14556060698782408285noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-5977312095978435161.post-52603811628839694932016-04-01T08:30:00.000+03:002016-04-07T23:14:51.169+03:00Piektdiena - siera diena!
Pasludinu piektdienu par Siera dienu! Jo šodien vēlos pastāstīt par diviem saviem svaigākiem atklājumiem siera pasaulē.
Pirmais ir kazas piena sieri no Caprine Berzi - Talsu novada bioloģiskās saimniecības. Šobrīd piedāvājumā ir svaigais krēmsiers, svaigi siets siers, kūpināts siers un kazas piena saldējums. Kūpināts siers ir maigs, ar vieglu dūmu garšu, bez neviena mājienu uz kūts smaržuOlgahttp://www.blogger.com/profile/14556060698782408285noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-5977312095978435161.post-65435425719756878902016-03-25T08:30:00.000+02:002016-03-25T08:30:11.259+02:00Kalmāra gabaliņi ar aso avokado mērci
Ātra uzkoda viesībām, vakaram ar kino vai vienkārši pusdienām ar zaļajiem salātiem - fritēti kalmāru gabaliņi ar aso avokado mērci. Kalmāru gabaliņi sanāk kraukšķīgi, bet maigi, ar vieglu sāls un piparu garšu. Un, lai būtu jautrāk, klāt arī avokado mērce ar halapeņo pipariem.
Izvēloties kalmārus, atceries, ka kalmāri jāņem nelieli, ar plānu liemeni - tie gan gatavojas ātrāk, gan garša Olgahttp://www.blogger.com/profile/14556060698782408285noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5977312095978435161.post-41706051398528443972016-03-18T23:40:00.002+02:002016-03-18T23:40:55.675+02:00Snickers kūka
Sen gribējās pagatavot kādu kreftīgāku kūku, lai būtu daudz krējuma, rieksti, šokolāde, karamele. Tādas kūkas ļoti piestāv vēsākajam gada periodam, tāpēc jācep kamēr vēl var. Jo tad atnāks pavasaris un spiedīsim uz biezpienu, augļiem, ogām un kaut ko diētisku.
Neskaties, ka kūka izskatās pēc kārtīgas rustic "kailās" kūkas. Patiesībā, tās sastāvā ir viegls un pūkains šokolādes biskvīts, Olgahttp://www.blogger.com/profile/14556060698782408285noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5977312095978435161.post-84208218073987645072016-03-11T09:30:00.000+02:002016-03-11T09:30:00.153+02:00Liellopa zupa ar pokčoi, šitaki un nūdelēm
Šo zupu biju iztēlojusies ar soba griķu nūdelēm, bet arī parastajām olu nūdelēm nav ne vainas. Sanāca pikanta, sildoša zupa ar aromātiskām šitaki sēnēm un svaigiem pokčoi kāpostiem. Starp citu, bioloģiskas šitaki sēnes tagad ir nopērkamas RIMI veikalos un cena par iepakojumu ir tikai virs 2 eiro. Bet buljonu es pagatavoju no liellopa lāpstiņas - uzvārīju to ar sīpolu, burkānu, selerijas un Olgahttp://www.blogger.com/profile/14556060698782408285noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5977312095978435161.post-87548551414165885812016-03-08T09:00:00.000+02:002016-03-08T09:00:08.712+02:00Griķu pankūkas
Griķu pankūkas Latvijā nav īpaši populāras, mēs esam konservatīva tauta un priekšroku dodam kviešu miltiem. Toties Francijas ziemeļos griķu pankūkas jeb franču galette ir teju nacionālais ēdiens. Pankūkas cep uz lieliem riņķiem, cep tikai no vienas puses, virsū liek pildījumu un pasniedz salocītu. Pildījums var būt sāļš vai salds - olas, siers, šķiņķis, ābolu biezenis vai kāds salds krēms. Olgahttp://www.blogger.com/profile/14556060698782408285noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5977312095978435161.post-15417630429231435542016-03-06T10:00:00.000+02:002016-03-06T10:00:15.051+02:00Šokolādes popkorns
Vienkārša recepte ātram našķim, ko nobaudīt pie televizora skatoties kādu garāku brīvdienu filmu. Jau kādu laiku gatavojam popkornu mājās, vislabāk mums garšo popkorns ar sāli un karameles sīrupu, kad gatavu popkornu pārleju ar ēdamkaroti tumšā cukura sīrupa un uzberu šķipsniņu jūras sāls. Smaržo kā kinoteātrī un es zinu, kas šajā našķī ir iekšā.
Kukurūzas graudus popkornam iegādājos Olgahttp://www.blogger.com/profile/14556060698782408285noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5977312095978435161.post-21947913000866154602016-03-04T09:30:00.000+02:002016-03-04T09:30:06.712+02:00Nasi Goreng
Indonēzijas Nasi Goreng ir vienkāršs veids kā izlietot rīsus, kas ir palikuši no vakardienas vakariņām. Indonēzijas ēdiens, ātri pagatavojams. Šoreiz es neiespringu uz garšvielām un izmantoju tās, kas vienmēr būs atrodamas vismaz vidējā izmēra veikalā - ingveru, čili, ķiploku un sojas mērci. Ideja elementāra - paņem visu, kas atrodams ledusskapī un vārītus rīsus, ātri apcep, pārlej ar sojas Olgahttp://www.blogger.com/profile/14556060698782408285noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5977312095978435161.post-3968909126129235342016-03-02T09:30:00.000+02:002016-03-02T09:30:24.652+02:00Taizemes zaļais karijs ar cūkgaļu un cukīni
Zaļais karijs ir viens no Taizemes klasiskajiem ēdieniem. Ļoti pikants, ļoti aromātisks, par pamatu tam izvēlas kādu no gaļām - vistas, liellopa, jēra vai cūkgaļas. Proteīnus papildina dārzeņi, pārsvarā zaļā krāsā - cukīni, paprika, pupiņas, brokoļi, citreiz arī sēnes. Respektīvi, kas mājās atrodams. Un obligāti jāuzvāra daudz rīsu, lai nedaudz dzesētu liesmu mutē.
Zaļā karija pastaiOlgahttp://www.blogger.com/profile/14556060698782408285noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5977312095978435161.post-46376226202195475862016-03-01T09:30:00.000+02:002016-03-01T09:30:21.180+02:00Tom Yum Gai
Tom Yum un Tom Kha zupas ēdu jau daudzus gadus. Esmu ēdusi Taizemē, esmu ēdusi Rīgā, esmu gatavojusi mājās, esmu mācījusies gatavot. Jāsaka, no visām šīm reizēm labākā zupa bija ēsta vai nu Taizemē, vai arī Rīgas meistarklasē. Un galvenā problēma, ko saskatu restorānos piedāvātajās zupās, ir gatavas zupu pastas, kā arī vēlme ietaupīt uz zupas satura. Pilns šķīvis ar kāpostiem un vārītiem Olgahttp://www.blogger.com/profile/14556060698782408285noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5977312095978435161.post-70073174843799496142016-02-28T11:43:00.001+02:002016-02-28T11:43:27.378+02:00Bumbieru-šokolādes kūka
Ļoti sen, pat nespēju atcerēties, kad pēdējo reizi, biju gatavojusi kūku ar sviesta krēmu. Vispār, izdzirdot par sviesta krēmu, acu priekšā stāv lauku torte ar rozā un zaļām krēma rozītēm, kas īpašu apetīti neizraisa. Bet, nekad nesaki nekad. Lūk, arī man tapa kūka ar sviesta krēmu, kuras garšu nosaka vairākas lietas - bumbieri, šokolāde, nutella un sāļa karamele.
Nutellu izvēlējos, lai Olgahttp://www.blogger.com/profile/14556060698782408285noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5977312095978435161.post-41581765786339147442016-02-24T09:30:00.000+02:002016-02-24T09:30:15.863+02:00Vareņiki
Mana mamma gatavo vareņiku mīklu no ūdens, olas un miltiem, bet pelmeņu mīklu tikai no ūdens un miltiem. Pirms mēģināt mammas variantu, es centos izgudrot velosipēdu un meklēju jaunas mīklas receptes. Bija izmēģināta kefīra mīkla, tad nonācu līdz plaucētai mīklai ar ūdeni un miltiem un visbeidzot atklāju šo - plaucēto mīklu ar sviestu. Burvīga mīkla! Pirmkārt, to var izrullēt ļoti plānu, mīkla Olgahttp://www.blogger.com/profile/14556060698782408285noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5977312095978435161.post-26820313953873265362016-02-23T09:30:00.000+02:002016-02-24T23:26:07.881+02:00Karbonāra ar kukurūzu
Veģetārā parodija par karbonāru - tā varētu īsi raksturot šo ēdienu. Ja pazīsti karbonāru kā spageti, kas peld saldā krējuma mērcē ar šķiņķi un sieru, tad zini, ka tā nav īstā karbonāra, bet tās latviskota versija. Īstā karbonāra tradicionāli tiek gatavota ar olu, bekonu, cieto sieru un melnajiem pipariem, nekāda saldā krējuma. Manā variantā bekons ir aizvietots ar kukurūzu un kaltētiem tomātiemOlgahttp://www.blogger.com/profile/14556060698782408285noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5977312095978435161.post-74004913159547065532016-02-22T21:36:00.000+02:002016-02-22T21:36:54.936+02:00Tomātu - sarkano lēcu krēmzupa
Ja Tev ir dārzs, dārzā ir siltumnīcā un siltumnīcā aug tomāti, tad Tu mani ļoti labi sapratīsi - pašlaik mēs tomātus ēdam rītā brokastīs, pusdienās un vakariņās. Tvirtāki un mazāk sulīgi aiziet salātos, bet mīkstāki mērcēs un zupās. Piemēram, šoreiz tapa zupa austrumnieciskās noskaņās - ar sarkanajām lēcām, kokosriekstu pienu un karija garšvielām. Veģetāra, bet sātīga. Noteikti gatavošu vēl.
Olgahttp://www.blogger.com/profile/14556060698782408285noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5977312095978435161.post-15709412369358537682016-02-21T09:30:00.000+02:002016-02-22T21:24:49.634+02:00Liellopa vaigi porterī
Katrs īstais liellopa gaļas cienītājs zina, kas ir vaigi. Un ja vēl nezina, tad es pat apskaužu, jo pirmais kumoss un pārsteigums vēl ir priekšā. Neticami mīksta gaļa, to var pārkost ar lupām. Un arī neticami lēta, es joprojām vēl nevaru saprast šo fenomenu. Nav gluži nopērkama uz katra stūra, pēdējā reizē man nācies apiet centrāltirgus gaļas paviljonu vairākas reizes pirms atradu tos. Par Olgahttp://www.blogger.com/profile/14556060698782408285noreply@blogger.com0